Blog

Beneficiile Siropului de Artar

by in Fără categorie 27 februarie 2018

Siropul de artar este un indulcitor natural, specific Canadei, frunza de artar fiind prezenta atat pe monede, cat si pe steagul acesteia. Dar cati dintre noi stim care sunt beneficiile siropului de artar si cate retete poti face cu acesta?

Beneficiile antioxidate ale siropului de artar

Siropul de artar este bogat in antioxidanti, continand peste 54 de compusi cu potential antioxidant. De asemenea, acesta abunda in vitamine esentiale precum vitamina B2.

Beneficiile siropului de artar se datoreaza in primul rand compusilor antioxidanti, structura acestora stand la baza neutralizarii radicalilor liberi. Zilnic, ingeram o gama variata de alimente ce contin substante chimice poluante, iar radicalii liberi sunt produsi in vederea neutralizarii acestor chimicale. Astfel, functia antioxidantilor este una foarte importanta in ceea ce priveste alimentatia zilnica.

Vitamina B2 stiuta si sub denumirea de riboflavina, are rolul de a regla respiratia celulelor, ajuta la fixarea fierului in hemoglobina, dar si in procesul de sintetizare a proteinelor, catabolizare a lipidelor si glucidelor. Totodata, vitamina B2 este recunoscuta pentru faptul ca grabeste reactiile din organism si ajuta la producerea de globule rosii in sange.

beneficii sirop de artar

Sursa natrurala de minerale

Printre beneficiile siropului de artar putem enumeram si faptul ca acesta este o sursa naturala de minerale, precum mangan, magneziu, zinc, calciu, potasiu. Aceste oligoelemente au un rol esential in mentinerea echilibrului metabolismului. De asemenea, acestea joaca un rol important si in producerea de energie si, la fel ca si vitamina B2, ajuta la combaterea radicalilor liberi. Practic, administrarea zilnica de sirop de artar contribuie la cresterea sistemului imunitar, intareste firul de par si unghiile si contribuie la fermitatea pielii.

beneficii sirop artar

Ajuta la mentinerea nivelului de insulia in sange

De-a lungul timpului, siropul de artar a fost supus unei game variate de studii pentru a descoperi benficiile acestuia. Astfel, s-a descoperit faptul ca acesta contine acid abscisic (ABA), un presupus responsabil pentru stimularea insulnei in sange, fapt ce demonstreaza beneficiile acestuia asupra diabeticilor sau a persoanelor cu sindrom metabolic.

Siropul de artar este bogat in polifenoli

Ce sunt polifenolii? Acestia reprezinta o serie de compusi, adesea regasiti in alimente precum mure, rosii, vin rosu sau seminte de in, iar satorita structurii lor au un effect antioxidant, scazand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancerului si nu numai.

Contribuie la imbunatatirea functiei hepatice

Consumul regulat de sirop de artar ca inlocuitor al zaharului ajuta la imbunatatirea functiei hepatice, fapt demonstrat prin studii efectuate in SUA. Acest beneficiu se datoreaza prezentei polifenolilor, vitaminelor si mineralelor prezente in acesta, iar certificatele de analize atesta acest fapt.

Consumul regulat de sirop de artar aduce nenumarate beneficii atat din punct de vedere al imbunatatirii conditiei de sanatate a fiecaruia dintre noi, dar si din punct de vedere al gustului oferit de acesta. Incearca produsul Organic Canada si descopera si tu beneficiile siropului de artar!

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cos