Blog

Faina de migdale – Beneficii si informatii esentiale

by in Fără categorie 5 februarie 2021

Atunci cand vine vorba despre alimentatia noastra este important sa stim cat mai multe informatii despre alimentele pe care le consumam in mod regulat. In ultima perioada, tot mai multa lume opteaza pentru inlocuirea fainii albe cu faina de migdale. Dar care sunt mai exact beneficiile fainii de migdale si de ce ar trebui sa inlocuim alte tipuri de faina cu aceasta?

De ce făina de migdale este mai bună decât majoritatea celorlaltor tipuri de făină?

Ca orice alt tip de faina, faina de migdale are rolul de a inchega diferite aluaturi, deci putem spune faptul ca aceasta este o alternativa mai buna a fainii traditiionale de grau. Un prim avantaj pe care il are fata de alte tipuri de faina este acela ca are un continut scazut de carbohidrati, fiind obtinuta din 100% migdale. Din punct de vedere al nutrientilor, aceasta este bogata in substante nutritive si are un gust dulceag, oferind un plus de savoare retelor in care este folosita.

Beneficii pentru sanatate

In ultima perioada, lumea a devenit mai atenta cu alimentele pe care le consuma si a inceput sa opteze pentru alternativa mai sanatoasa a produselor care le bucura papilele gustative in viata de zi cu zi. Faina de migdale nu doar ca este o alternativa mai sanatoasa a fainii de grau, dar aceasta aduce si alte beneficii pentru sanatate. Studiile arata ca aceasta ajuta la reducerea valorii colesterolului LDL, cunoscut si sub denumirea de „colesterol rau”.

Ce este mai exact faina de migdale?

Dupa cum ii spune si numele, faina de migdale nu este altceva decat produsul macinarii migdalelor. Pentru a obtine acea faina de migdale fina, migdalele sunt mai intai prin apa clocotita pentru ca invelisul lor sa poate fi indepartat, iar mai apoi, acestea sunt maruntite si cernute in acea faina fina pe care o stim cu totii.

Alte beneficii

Printre alte beneficii, faina de migdale este cunoscuta si pentru faptul ca nu contine gluten. Astfel, orice reteta devine mai sanatoasa si potrivita chiar si pentru persoanele cu intoleranta la gluten. De asemenea, in ceea ce priveste alte beneficii ale faine de migdale, putem enumera si faptul ca este bogata in antioxidanti, in vitamina E si este recunoscuta si pentru faptul ca reduce pofta de mancare, oferind in acelasi timp si o senzatie de satietate.

Acestea sunt doar o parte dintre beneficiile fainii de migdale, dar ceea ce este cu adevarat important este faptul ca folosind acest tip de faina, optezi pentru un stil de viata mai sanatos, oferindu-ti in acelasi timp un aliment sanatos, dar si satisfacerea papilelor gustative prin savoarea oferita de consumarea acestui produs.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cos